FAQ - Veelgestelde vragen

Welke onderdelen worden er gemonteerd?

Vanzelfsprekend werken de autobedrijven op garagevergelijker.nl nagenoeg uitsluitend met A- kwaliteit onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan Bosch accu's en remmen, Champion olie en SWF wisserbladen.

In sommige gevallen kan het autobedrijf ook in samenspraak met jou een uitstekend alternatief bieden. De mogelijkheden hierin hangen onder andere af van het type en bouwjaar van de auto.   

Voor welke voertuigen is garagevergelijker.nl bedoeld?

Garagevergelijker.nl is bedoeld voor alle personenwagens en kleine bedrijfswagens (busjes) tot 3500 kg. De alternatief ingevoerde Amerikaanse auto's en pick-up's enz. vallen hier niet onder.

Mijn kenteken wordt niet herkent

Wij proberen een zo compleet mogelijk bestand van voertuiggegevens te hebben maar met name vanuit het buitenland ingevoerde voertuigen komt het voor dat wij deze helaas soms niet herkennen. 

Mijn reparatie staat er niet bij

Geen zorgen wanneer je gewenste reparatie nog niet in het overzicht staat. Neem dan contact op met een deelnemer van Garagevergelijker.nl. Zij helpen je dan verder en geven ook dan vooraf een kostenopgave van de reparatie(s) aan jouw auto.

Waar zitten de deelnemers van garagevergelijker.nl?

Garagevergelijker.nl is een bijna landelijk dekkend netwerk. In de regio’s zit er dus altijd een deelnemer bij je in de buurt.

Daarnaast is garagevergelijker.nl druk bezig om een volledig landelijke dekking van autobedrijven te realiseren zodat iedereen kan profiteren van de voordelen die garagevergelijker.nl biedt.

Is de getoonde klantervaring objectief en ongecensureerd?

Ja, alle ontvangen klantervaringen worden geplaatst en zijn ongecensureerd. Wij maken gebruik van het onafhankelijke klanten reviewsysteem van klantenvertellen.nl. Zij borgen de absolute onafhankelijkheid van alle reviews op onze website.

Op basis van meer dan 11.000 reviews (in de afgelopen 12 maanden) worden onze garages gemiddeld beoordeeld met een 9,4.

Hoe weet ik of de garage mij kwaliteit levert?

De deelnemende garages staan voor vakmanschap en service. Dit is ook de reden dat zij niet bang zijn om de klantervaring objectief en ongecensureerd te tonen. Hiermee kun je een goed beeld vormen hoe de eerdere klanten bezoeken aan de betreffende garage hebben ervaren.

Moet ik na het plannen van een afspraak ook online betalen?

Nee, via onze website maak je alleen een afspraak bij de garage naar keuze en hoef je dus niet online te betalen.

Hoe werkt het maken van een afspraak?

Nadat je een garage hebt uitgekozen waar je een afspraak wilt maken, kies je maximaal 3 dagen (middag/ochtend)  uit die jou schikken. Pas nadat de garage de afspraak heeft bevestigd is deze definitief. Uiteraard word je volledig op de hoogte gehouden door de garage.

Waar wordt bij een APK keuring op gecontroleerd?

  • de verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie)
  • het milieu (uitstoot van uitlaatgassen)
  • overmatige lekkage van vloeistoffen (behalve water)
  • de registratie (de kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof)
  • airbags, gordelspanners, bandenspanning (TPMS), elektronische stuurbekrachtiging en –remsystemen en stabiliteit- en antiblokkeersystemen (auto's na 2017).

Wat moet ik meenemen bij een APK keuring?

Alleen de auto. Het belangrijkste identificatiemiddel is het chassisnummer in combinatie met de kentekenplaat. Je hoeft de auto ook niet persoonlijk te brengen maar kun je door iemand anders laten doen.

Is onderhoud aan mijn auto belangrijk?

Het is verstandig om ieder jaar je auto naar de garage te brengen voor onderhoud. Zo kun je eventuele problemen voorkomen. Tijdens een onderhoudsbeurt zal de deenemer van Garagevergelijker ook signaleren ‘wat eraan zit te komen’. Zo hou je grip op de kosten en wordt de kans aanzienlijk kleiner dat je plotseling stil komt te staan.

Hoe belangrijk is de bandenspanning en moet ik die regelmatig controleren?

  • Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik, maar ook voor de wegligging.
  • Bovendien wordt een zachte band snel heet en dus meer kans is op een klapband.
  • Een te hoge bandenspanning is ook niet goed: dit zorgt ook voor een slechter contact met de weg en een hogere bandenslijtage.

Controleer één keer per maand of de banden (vergeet niet het reservewiel/thuiskomer) op de juiste spanning staan. In het instructieboekje, op de sticker in de auto of bij de pomp kun je zien wat voor jouw auto de juiste spanning moet zijn.

Controleer ook gelijk of de profieldiepte nog voldoet (wettelijk moet deze minimaal 1,6 mm zijn) of laat dit controleren bij een deelnemer van Garagevergelijker.